Ptr dl trapezoid
Citat ioan: “Referitor la “camp conservativ”
Inventia nu-i contrara legii conservarii energiei deoarece consuma pentru functionarea turbinei forţa de gravitatie (pentru activarea celor 8 parghii) si foarte, foarte putina energie electrica pentru manipularea (ridicarea) greutatilor din chesonul care nu afecteaza excentricitatea permanenta, conf. inventie si fig. 1.”
Citat trapezoid: “ioane, nu ai raspuns la ce te-am intrebat. Sti ce e acela "camp conservtiv", sau nu sti? Ca sa arati ca sti, ori scri aici definitia corecta, ori explici ce inseamna asta in cazul campului gravitational terestru. Daca nu sti, atunci te agiti degeaba, ca inseamna ca nu sti despre ce vorbesti.”
Raspunsul inventatorului: campul conservativ are proprietatea de-a conserva energia.
Conf. inventie randamentul turbinelor gravitationale este de aproximativ 80%, mult mai mare decat la turbinele hidraulice.
Cele 8 parghii, conf. inventie fig. 1 si fig. N/2, are cel putin 7 puncte materiale pe circumferinta turbinei care utilizeaza aproximativ 97% forţa de gravitatie. Deci, forţa de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de energie electrica.
Grupul celor 8 parghii se supune legii de conservare a energiei, fiindca consuma (transforma) energia electrica (de la 0.001% pana la 3%) si forta de gravitatie (cel putin 97%), ambele numai in energie electrica. Materia prima (forţa de gravitatie) fiind gratuita rezulta si castigul de energie electrica aproape gratuit.
Grupul de parghii de ordin 0, produce lucru mecanic multiplu. Lucru mecanic multiplu produce excentricitatea permanenta si toate trei impreuna rotesc din interior sau din exterior turbinele gravitationale de orice tip fabricate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele sau din tamburi.
Din cele citate rezulta 0.001% pana 3% pierderi, deoarece pierderile sunt numai cele consumate ptr pornirea turbinei gravitationale pentru ca in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din reteaua proprie de distributie cu energie electrica.
Atentie!
Ptr forţa de gravitatie nu conteaza cum functioneaza turbinele gravitationale, cate greutati urca sau cate coboara.
Ptr forţa de gravitatie nu conteaza parametrii impusi de inventator sau ciclurile turbinei.
Ptr forţa de gravitatie nu conteaza formula lucrului mecanic sau a parghiei etc.
Forţa de gravitatie actioneaza deodata atat asupra celor 8 greutati care coboara (conf. fig. N/2, 10.5m) precum si asupra celor doua care se ridica (conf. fig. N/2, 10.5m), conf. inventie.
Conf. inventie una greutate = 8000kg; 2 greutati = 16000kg; 8 greutati = 64000kg; 6 greutati = 48000kg; h=10.5m.
Orice om cu studii medii anuleaza inaltimea de 10.5m si dupa ce face scaderea constata faptul ca raman pe circumferinta 6 greutati = 48000kg.
Cele 6 greutati sunt in realitate 6 parghii de ordin 0 care produc mai multa energie electrica decat consuma turbina gravitationala ptr ridicarea celor doua gretati conf. inventie.
Calculele de la PRIMA PROBA inaintea probelor functionale ale turbinei gravitationale dovedesc cele redactate mai sus.
Aceste calcule se pot lectura in mesajele anterioare postate pe acest forum.
Calcule ptr castigul SUPRAUNITAR (numai la energie electrica) se poate accesa pe link-ul http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com / si la urmatoarele lucrari cu titlu’: legea excentricitatii permanente (de la pag 8 pana la pag. 10); lucru mecanic multiplu (de la pag 5 – 7); *Turbina gravitationale mixta* etc.
Referitor la “camp conservativ”
Presupun faptul ca faci referire si la urmatoarele fragmente pe care le citez:
”… diversele forme de energie ale unui sistem se pot transforma reciproc, dar suma cantităților tuturor formelor de energie rămâne constantă, ea nu poate fi creată sau distrusă. Potrivit concepțiilor fizicii moderne, orice cantitate de energie exprimă în același timp o masă, și reciproc oricărei mase îi corespunde o energie. Conservarea energiei, în fizica modernă, este echivalentă cu principiul conservării masei.”
“… Legea conservării energiei este o expresie a acestei capacități, ea exclude, din principiu, existența unui perpetuum mobile de speța întâia, adică posibilitatea construirii unui agregat care ar produce mai multă energie decât primește din exterior.”
Deci inventia nu incalca “Legea conservării energiei”
Inventatorul turbinelor gravitaţionale, Ioan Sabau, pensionar.